
Kır Pidesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- Un (Hafif ele yapılan yumuşak bir hamur olmalı)
- 500 gram dana kıyma
- 2 büyük uzunluk soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 3 adet büyük uzunluk domates
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz sıvı yağ
- Kaşar peyniri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kır Pidesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için su, süt, toz şeker ve tuzu karıştıralım. Biraz eleyip mayayı dökelim ve yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak ele yapışan bir hamur elde edelim ve düzgünce yoğuralım.
- Üzerini streçleyip 1 saat mayalandıralım.
- İçi için kaşar peyniri hariç tüm malzemeyi karıştıralım. Kaşar peynirini bir kaba rendeleyelim.
- Mayalanan hamuru 10 modüle bölelim. Hafif un yardımıyla beze yapıp üzerini örtelim.
- Tekrar hafif un yardımıyla hamuru uzun bir formda açıp iç harcından yerleştirelim kaşar peyniri serpip hamurun kenarlarını ortaya yanlışsız katlayalım. Katlı yeri altta kalacak formda tepsiye dizelim.
- Tüm bezeleri bu formda hazırlayalım. Birinci tepsiden başlayarak üzerine yoğurt yumurta ve sıvı yağ karışımını sürelim parmak uçlarımızla bastıralım.
- 175 derecelik sıcak fırına gönderelim. Fırından alınca üzerine tereyağı sürelim.