iltasyazilim
FD Üye
Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 instant maya 1 yumurta akı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 4 veya 4, 5 su bardağı un İçine;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım bağ maydanoz 1 yumurta akı Üzerine;
2 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım tatlı kaşığı şeker
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 1 saat 30dk
Pişirme: 30dk Kır Pidesi Tarifi Yapılışı
Hamur yoğuracağımız kaba tuz, şeker, maya alınır Cezveye su ve süt alınıp ılık olması sağlanır Ilık karışım mayalı karışımın üzerine dökülüp kaşıkla karıştırılır Beş dakika beklenir Daha sonra içine yumurta akı eklenip tekrar kaşıkla karıştırılır Dört su bardağı un eklenip ele yapışmayan hamur hazırlanır Unu birden dökmeden bardak bardak ekleyerek hamuru toparlayalım İlk önce üç su bardağı ekleyelim Kalan unu azar azar ekleyelim ki sert olmasın,
üzeri kapatıp bir saat mayalandırmaya bırakılır Bu arada iç harç hazırlanır, peynir ve yemeklik doğranmış maydanoz ve yumurta akı iyice karıştırılıp hazırlanır
1 saat sonra hamur tezgaha alınıp sekiz parçaya bölünür Unlanmış zeminde uzun olacak şekilde açılır Ortasına peynirli harç koyulup karşılıklı olarak kapatılır Ters cevrilip eşit ve düzgün olacak şekil verilip yağlanmış tepsiye dizilir Tüm hamur bitene kadar devam edilir En son üzerine ayırdığımız yumurta sarısı, yağ, şeker karıştırılıp üzerine sürülüp catalla çizik atılır ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir
Deneyeceklere afiyet olsun
1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 instant maya 1 yumurta akı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 4 veya 4, 5 su bardağı un İçine;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım bağ maydanoz 1 yumurta akı Üzerine;
2 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım tatlı kaşığı şeker
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 1 saat 30dk
Pişirme: 30dk Kır Pidesi Tarifi Yapılışı
Hamur yoğuracağımız kaba tuz, şeker, maya alınır Cezveye su ve süt alınıp ılık olması sağlanır Ilık karışım mayalı karışımın üzerine dökülüp kaşıkla karıştırılır Beş dakika beklenir Daha sonra içine yumurta akı eklenip tekrar kaşıkla karıştırılır Dört su bardağı un eklenip ele yapışmayan hamur hazırlanır Unu birden dökmeden bardak bardak ekleyerek hamuru toparlayalım İlk önce üç su bardağı ekleyelim Kalan unu azar azar ekleyelim ki sert olmasın,
üzeri kapatıp bir saat mayalandırmaya bırakılır Bu arada iç harç hazırlanır, peynir ve yemeklik doğranmış maydanoz ve yumurta akı iyice karıştırılıp hazırlanır
1 saat sonra hamur tezgaha alınıp sekiz parçaya bölünür Unlanmış zeminde uzun olacak şekilde açılır Ortasına peynirli harç koyulup karşılıklı olarak kapatılır Ters cevrilip eşit ve düzgün olacak şekil verilip yağlanmış tepsiye dizilir Tüm hamur bitene kadar devam edilir En son üzerine ayırdığımız yumurta sarısı, yağ, şeker karıştırılıp üzerine sürülüp catalla çizik atılır ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir
Deneyeceklere afiyet olsun