Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kimler Allah Yolundadır?

Kimler Allah Yolundadır?
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Allah ’a hizmet başkalarına, diğer insanlara hizmet demektir Ne vakit başka insanlara hizmet ederseniz, onlara mutluluk ulaştırmaya çalışırsanız, gayretiniz bu istikamette olursa bütün o millet, sizden gelen bu yardıma nasıl yanıt verilirse versinler, burası hiç kayda değer yok, önemli olan sizin bu hizmetiniz dolayısıyla Allah ’ın size hemen mutluluğu yaşatmasıdır Allah ’ın size verdiği aklı zamanı, kuvveti, parayı her şeyinizi başkalarının mutluluğu için harcadığınızı düşünün Bir sabahleyin karar verdiniz “Ben bugün, günümü başkalarına hizmet için geçireceğim “Kafanıza birisini koydunuz ona hizmet için düşünmeye başladınız bir taraftandan da yoldasınız hizmete gidiyorsunuz Ama hep ona nasıl hizmet edeceğinizi düşünüyorsunuz Bu noktada Allah ’ın hizmetinizdesiniz Allah ’ın size verdiği arabayı, aklı, zamanı ve ona bir hediye vermeyi düşünüyorsanız parayı bir başkasını mutlu etmeye seferber ettiniz İşte Allah mutlaka sizinle beraberdir Bu mutluluğu o kişiye ulaştırırsanız da ulaştırırsanız da, sizi Allahû Tealâ mutlaka mutlu eder Hedefiniz sadece buysa, başkasına sevinç saptamak için karşılıksız kendinizi adamışsanızBaşka türlü olabilir mi?

Tabii olabilir Biz “başkalarına hizmet edin, mutlu olursunuz dedikçe sizler: “Falancaya sevinç sağlayayım da o da bana mecburen şükran duysun O bana bundan böyle daha fazla saygılı olsun Beni saysın, bana şeref etsin O da bana bir şeyler yapsın karşılık olarak Diye düşünüyorsanız hiçbir zaman Allah ’ın ülkesinde değilsiniz Allah ’a bir şey yapmış değilsiniz, başkalarına hizmet götürmüş değilsiniz Siz o hizmeti kendiniz için yaptınız Öyleyse farklılıklara dikkat edin sevgili kardeşlerim Allah ’a hizmet, kendinizi kandırarak gerçekleşmez Allah ’a hizmet karşılıksızdır Sonuçta o insanı sadece memnun etmek için, karşılıksız memnun etmek için çalışacaksınız Karşılıksız yaptığınız vakit nefsinizden ve şeytandan kurtuldunuz demektir Mükâfat Allah ’tan kazanç Fakat insanlara olan hizmetinizi, onlar size minnettar kalsın diye yapıyorsanız, bu onlara hizmet değildir Sizin nefsinize hizmetinizdir sadece ve birincisinde mutlu olursunuz, ikincisinde olamazsınız Allah ’a hizmet ediyorum diye, kendi nefsinize ve şeytana hizmet edersinizÖyleyse sözlerimizi dikkatle dinleyin: Başkalarına hizmet götürdüğünüz vakit, bunun Allah ’a ait bir hizmet olması için karşılık beklememeniz lazım, oysa ki bir insana hizmet etmeyi düşünüyorsunuz, onu mutlu etmeyi düşünüyorsunuz, o zaman azıcık inceleyin, o kişinin gerçekte mutlu olacağı bir şeyi ona ulaştırmaya çalışın Çoğu konu vardır ancak sizi mutlu eder Siz başkasına bir sevinç götürmek üzere gerçekte içtenlikle hareket ettiniz, lakin hediyenizi o kişiye ulaştırdığınız süre kişinin ona ihtiyacı olmadığını, onu hiç sevindirmediğini görürsünüz Yine siz mutlu oldunuz Ama onu mutlu edemediniz Bu da bir eksikliktir Onun için birazcık inceleyin “Yaptığınız iyilik, ürküttüğünüz kurbağaya değsin diye bir söz vardır Yaptığınız iyilik gerçek anlamda bir iyilik olsun Yani keza ona o iyiliği ulaştırırken Allahû Tealâ size mutluluk versin, bir Keza de iyiliği o kişiye ulaştırdığınız zaman onun mutluluğunu da yaşayınBirincisinde, eğer yaptığınız iyilik o kişiyi mutlu etmemişse birinci tarafını tamamladınız, ikinci tarafı binanın yarısı kadır Fakat doğrusu onu memnun etmek istiyorsanız, incelemişseniz konuyu onun nasıl mutlu edileceği konusunda bir fikrin sahibi iseniz, o zaman iyiyi seçmenin gayreti içinde olun Mutlaka hedefinize varacaksınız Öyleyse Allah yolunda hizmet, başkalarına karşılıksız, onları, mutlu edebilecek olan hizmetleri götürebilmeniz demektir Allah yolunda hizmet, Allah ’ın hizmetinizi görmektirİbadetler, Allah yolunda kişisel hizmetlerdir Burada başkası yoktur Siz kendiniz için Allah ’a hizmet edersiniz İbadetlerinizi zevkle yaptığınız sürece bu hizmet de sizi mutlu kılar

İbadetlerin de angaryaya dönüşmesi söz konusu olabilir Bir imam kardeşimizin sözünü hiç unutamıyorum: “Emekli oldum hamdolsun Artık gecenin saat üçünde gidip herkese namaz kıldırmak diye bir mecburiyetim değilSevgili okuyucular böyle bir şey sizin hiç yapmayacağınız bir şey olmalı Allah yolunda başkalarına namaz kıldırmaktan, hizmetten daima sevinç ve rahat duyacağınız bir dünya hayatı, yaşayın Eğer siz bu ilişkilerinizde Allah ile en güzeli yaşamak istiyorsanız bunu gerçekleştirirsiniz Allahû Tealâ size her şeyin en güzelini nasip kılarÖyleyse başkalarına hizmet, Allah ’a hizmettirSizin başkaları olmaksızın, Allah için yaptığınız ibadetler, yine Allah ’a hizmettir

BU ZAMAN MÜSLÜMANLARI

Müslüman zamane yatlı olduHelal yenmez haram kıymetli olduFakirler mikinlikten çekti eliniGönüller yıkıben heybetli olduYunus gel aşık isen tevbe eyleNasuh a tevbe ucu kutlu oldu

NASUH TEVBESİ: Tarhım suresini 8 ayetinde RABBİMİZ nasuh tövbesini açıklıyorEy amenu olanlar ALLAH ’a Nasuh Tövbesi ile tövbe edin Allah sizin günahlarınızı örtsün ve sizi altından nehirler akıcı cennete koysun O gün ALLAH nebileri ve onlarla birlikte olanları utandırmayacaktır Onlar nurları önlerinde ve sağlarında olarak yürürler ve Nasuh Tövbesi yaptıkları gün Rabbimiz nurumuzu tamamla, bizlere mağfiret et kesin ama sen her şeye kadirsin derler

AMENU ALMAK NEDİR?

Yaşarken ALLAH ’a ulaşmak dilemektirDeğerli kardeşlerim Rabbimiz hepimizi yaşarken kendisine ulaştırması dilekleri ile Allah ’a emanet olalım inşallah Hepinize hayırlı cumalar dilerim *