iltasyazilim
FD Üye
22 5 su bardağı pirinç
2 adet havuç
3 yumurta
Yarım paket küçük sosis (büyük sosis de olur)
3 adet salatalık
1 paket kare yosun (real veya metro gibi marketlerden temin edebilirsiniz)
Önce pirinçleri elimizle ovalayarak su tertemiz olana kadar yıkıyoruz Yıkanan pirinçleri bir tencereye alarak üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekliyoruz (lapa olması lazım) Yüksek ateşte kaynatıp suyunu çektikten sonra göz kararı biraz daha su koyup en düşük ateşte pişirmeye devam ediyoruz O suyu da tamamen çektikten sonra demlenmeye bırakıyoruz Lapa dinlenirken havuç sosis ve salatalıkları ince ince uzunlamasına doğruyoruz Havuç ve sosisleri tavada biraz kavurup onları da kenara koyuyoruz Ardından yumurtaları bir kaseye kırıp içine azıcık tuz koyuyoruz ve çatalla karıştırıyoruz Karıştırdıktan sonra yumurtaların yarısını teflon tavaya döküyoruz (incecik olması gerek) Omlet gibi pişirip bir tabağa alıyoruz ve kalan yumurtayı aynı şekilde pişiriyoruz Biraz soğuduktan sonra yumurtaları da uzun uzun şeritler halinde kesiyoruz Lapamızı demlendikten sonra üzerine 3 kapak sirke döküyoruz(sirke kapağıyla) ve güzelce karıştırıyoruz
Hasır kolay kıvrılabilen büyükçe bir altlığın üzerine kare yosunlardan bir yaprak seriyoruz ve lapamızı üzerine yarısına kadar yayıyoruz (Eğer hasır altlık yoksa mutfak peçetesi de olur) Üzerine sosisleri yayıyoruz ve havuç, salatalık, yumurta şeritlerinden koyuyoruz Ardından hasırla birlikte sıkıca yuvarlıyoruz Yosunun uçları yapışması için yosunun ucuna biraz lapa sürüyoruz ve tamamen yuvarlar sarıyoruz Bütün malzemeler bitene kadar veya yiyebileceğiniz kadar bu işlemi tekrar ediyoruz Daha sonra yuvarlak sardığımız Kimbabları bıçakla güzelce yuvarlak yuvarlak kesiyoruz ve tabaklara diziyoruz
Afiyet olsun!
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
2 adet havuç
3 yumurta
Yarım paket küçük sosis (büyük sosis de olur)
3 adet salatalık
1 paket kare yosun (real veya metro gibi marketlerden temin edebilirsiniz)
Önce pirinçleri elimizle ovalayarak su tertemiz olana kadar yıkıyoruz Yıkanan pirinçleri bir tencereye alarak üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekliyoruz (lapa olması lazım) Yüksek ateşte kaynatıp suyunu çektikten sonra göz kararı biraz daha su koyup en düşük ateşte pişirmeye devam ediyoruz O suyu da tamamen çektikten sonra demlenmeye bırakıyoruz Lapa dinlenirken havuç sosis ve salatalıkları ince ince uzunlamasına doğruyoruz Havuç ve sosisleri tavada biraz kavurup onları da kenara koyuyoruz Ardından yumurtaları bir kaseye kırıp içine azıcık tuz koyuyoruz ve çatalla karıştırıyoruz Karıştırdıktan sonra yumurtaların yarısını teflon tavaya döküyoruz (incecik olması gerek) Omlet gibi pişirip bir tabağa alıyoruz ve kalan yumurtayı aynı şekilde pişiriyoruz Biraz soğuduktan sonra yumurtaları da uzun uzun şeritler halinde kesiyoruz Lapamızı demlendikten sonra üzerine 3 kapak sirke döküyoruz(sirke kapağıyla) ve güzelce karıştırıyoruz
Hasır kolay kıvrılabilen büyükçe bir altlığın üzerine kare yosunlardan bir yaprak seriyoruz ve lapamızı üzerine yarısına kadar yayıyoruz (Eğer hasır altlık yoksa mutfak peçetesi de olur) Üzerine sosisleri yayıyoruz ve havuç, salatalık, yumurta şeritlerinden koyuyoruz Ardından hasırla birlikte sıkıca yuvarlıyoruz Yosunun uçları yapışması için yosunun ucuna biraz lapa sürüyoruz ve tamamen yuvarlar sarıyoruz Bütün malzemeler bitene kadar veya yiyebileceğiniz kadar bu işlemi tekrar ediyoruz Daha sonra yuvarlak sardığımız Kimbabları bıçakla güzelce yuvarlak yuvarlak kesiyoruz ve tabaklara diziyoruz
Afiyet olsun!
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.