Daha tanınan bir husus olduğu için burada kilo verme üzerine konuşmak istiyorum. Kişilerin talep ve ilgisini düşünecek olursak “kilo verme” bu kesimde büyük bir pastayı oluşum etmektedir. Doğal ki herkes bu pastadan bir biçimde hisse kapma uğraşına girmektedir.
Yakalarında rozet taşıyan birtakım beşerler hakkında icmal yapmak istiyorum. Bu kişilerden kimileri ile tanıştım, konuştum ve velev içtimalarına bile gittim. Maksadım ne yaptıkların, kim olduklarını öğrenmekti. Maatteessüf gördüklerim külliyen bir hüsrandan ibaretti. Beslenme bilimi ile ilgisi olmayan bireylerle karşılaştım. Ne günlük alınması gereken kalori hesabından haberleri vardı ne de 30 gram peynirdeki kalsiyum oranından… Velev karaciğeri korumak ismine ne kadar vadede, kaç kilo verilmesi gerektiğini bile bilmiyorlardı.
Gaye görünür bir eser satışı ve kar etmekten öteki bir şey değildi. Satılan eser içindeki selenyum ölçüsünün bir kişinin günlük gereksinimini karşılayıp karşılamayacağı kimsenin umurunda değildi. Saf ki burada biraz da halkımızın bilinçli olması gerekiyor. Zira bu stil alışverişler hayatın her periyodunda insanların önüne çıkabilecek bir durumlardır. Halkımızın bu şahıslara karşı son aşama dikkatli ve bilinçli olması büyük ehemmiyet oluşum etmektedir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.