Uykunuzu düzenleyin; çokça uyku uyanıkken metabolizma suratının yavaşlamasına, az uyku ise gün içinde güç eksikliğinden ötürü daha çok kalori almanıza neden olur. Gerilimi azaltın; çok ve mütemadi gerilim nedeniyle salgılanan hormonlar hem iştahı arttırır hem de vücudun daha ziyade yağ depolamasına yol açar. Diyet günlüğü tutun; yediklerinizi detaylı olarak bir kenara yazmak ve yemeklerinizin kalori ölçülerini hesaplamak hem diyete bağlılığınızı arttırır hem de istediğiniz sonuçları elde edemiyorsanız neleri yanlış yaptığınızı bir bakışta görebilmenizi sağlar. İştahınızı azaltın; greyfurt, yulaf, elma, yumurta, zencefil, yeşil yapraklı sebzeler üzere besin bedeli yüksek kalorisi düşük kimi azıklar doğal olarak iştahınızı azaltır. Öğünlerinizi küçültün; tepeleme dolu bir tabakla masaya oturmak doysanız bile yemeye devam etmenize neden olabilir. Tabağınızı çok doldurmayın. Küçük tabak kullanmanın “gözü doyurduğunu” ve ruhsal olarak daha az yemek yendiğini görülmüştür.
Bunların yanında bir de alışkanlıklarınızı gözden geçirin; herkesin bir yemek yeme tetikleyicisi vardır. Kimilerimiz TV seyrederken atıştırmayı sever kimilerimiz geç saatlere kadar çalıştığında iştahını denetim edemez. Günün hangi saatlerinin ve hangi aktivitelerin sizi atıştırmalıklara yönlendirdiğini belirleyin ve buna karşı tedbir alın. Örneğin patates cipsi bölgesine kendinize evvelce daha az kalorili ve sağlıklı bir atıştırmalık hazırlayarak dolaba koyabilir ve mideniz çok kazındığında onu yiyebilirsiniz. Öğün atlamayın; Atladığınız her öğün takip eden öğünde size daha ziyade kalori olarak geri dönecektir. Ayrıyeten öğün atladığınızda metabolizmanız yavaşlar ve daha az kalori yakmaya başlarsınız.
Kilo vermekte korumakta kolaydır. Sorun belli sisteme oturtmak ve profesyonel yardım alarak bu işi yapmaktır. Çok çokça hasta da bunlar sayesinde olumlu sonuçlar aldık. Sahiden buna inanmış ve gereğini yapmış olan her birey inanıyorum ki hak ettiği sonucu alacaktır.
Sağlıklı, berhudar ve ağrısız günler dileğimle…