Denediğiniz her yola rağmen hala kilo veremiyorsqanız beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin
Sağlıklı yaşam icin yemek yeme ve pişirme alışkanlıklarında yapılması gereken değişikler ile dikkat edilmesi gerekenler:
Yuksek kalori iceren hazır besinlerden sakınılmalı
Aynı gruptaki besinlerin duşuk kalorili olanları tercih edilmeli
Az ve sık yenmeli, oğun atlanmamalı
Mutlaka kahvaltı yapılmalı, akşamları aşırı yemek yenmemeli
Aclığı bastırmak icin salatalık, havuc, elma, şeftali gibi duşuk kalorili yiyecekler tercih edilmeli
Her gun sebze ve meyve yenmeye calışılmalı Boylece vucudun ihtiyac duyduğu posa alınmış olunur
Beta keroten, C ve E vitamini gibi antioksidanları iceren yiyeceklerden almaya ozen gosterilmeli
Yemekler icin kucuk tabak, salatalar icin buyuk tabak kullanılmalı
Yemek kucuk lokmalar halinde yenmeli, iyi ciğnenmeli, acele yemek yenmemeli
Yemek yerken, TV izleme, gazete, kitap okuma gibi, başka şeylerle meşgul olunmamalı
Yemek oncesi ve yemekle birlikte su icilmeli Gunde 810 bardak su icmeye ozen gosterilmeli
Yemekten sonra dişler fırcalanmalı
Yalnızlık duygusu varsa, bunu yiyerek bastırmaya calışılmamalı
Etli, kıymalı yemeklere yağ konmamalı
Diyette doymuş yağ ve kolesterol miktarı azaltılmalı Yemeklerde zeytinyağı ve diğer sıvı yağların her ikisi de kullanılmalı
Zeytinyağlı sebze yemeklerine az yağ konulmalı (1 kilogram sebze icin 23 yemek kaşığı zeytinyağı)
Her turlu kızartmadan uzak durulmalı
Komur ateşinde aşırı pişmiş etler ve tutsulenmiş yiyeceklerden kacınılmalı
Evde tatlı yapmamaya calışılmalı Cok arzu edilirse tatlandırıcı ile yapılmış sutlu tatlılar tercih edilmeli Tatlı yerine meyve tuketilmeli
Boreklerde kıyma yerine sebze kullanılmalı Fırında pişirilmiş borekler tercih edilmeli
Ozel diyet yemekleri yapılıp, aileyle birlikte sofraya oturmaktan soyutlanmamalı Sağlıklı pişirilen yemekler tum aileyle paylaşılmalı
Haftada bir gun, serbest gun ilan edilip istenen şeyler yenebilir Ancak takip eden oğunde, salata, yoğurt, sebze, meyve gibi duşuk kalorili yiyeceklerle onceki oğun dengelenmeli
Sağlıklı yaşam icin yemek yeme ve pişirme alışkanlıklarında yapılması gereken değişikler ile dikkat edilmesi gerekenler:
Yuksek kalori iceren hazır besinlerden sakınılmalı
Aynı gruptaki besinlerin duşuk kalorili olanları tercih edilmeli
Az ve sık yenmeli, oğun atlanmamalı
Mutlaka kahvaltı yapılmalı, akşamları aşırı yemek yenmemeli
Aclığı bastırmak icin salatalık, havuc, elma, şeftali gibi duşuk kalorili yiyecekler tercih edilmeli
Her gun sebze ve meyve yenmeye calışılmalı Boylece vucudun ihtiyac duyduğu posa alınmış olunur
Beta keroten, C ve E vitamini gibi antioksidanları iceren yiyeceklerden almaya ozen gosterilmeli
Yemekler icin kucuk tabak, salatalar icin buyuk tabak kullanılmalı
Yemek kucuk lokmalar halinde yenmeli, iyi ciğnenmeli, acele yemek yenmemeli
Yemek yerken, TV izleme, gazete, kitap okuma gibi, başka şeylerle meşgul olunmamalı
Yemek oncesi ve yemekle birlikte su icilmeli Gunde 810 bardak su icmeye ozen gosterilmeli
Yemekten sonra dişler fırcalanmalı
Yalnızlık duygusu varsa, bunu yiyerek bastırmaya calışılmamalı
Etli, kıymalı yemeklere yağ konmamalı
Diyette doymuş yağ ve kolesterol miktarı azaltılmalı Yemeklerde zeytinyağı ve diğer sıvı yağların her ikisi de kullanılmalı
Zeytinyağlı sebze yemeklerine az yağ konulmalı (1 kilogram sebze icin 23 yemek kaşığı zeytinyağı)
Her turlu kızartmadan uzak durulmalı
Komur ateşinde aşırı pişmiş etler ve tutsulenmiş yiyeceklerden kacınılmalı
Evde tatlı yapmamaya calışılmalı Cok arzu edilirse tatlandırıcı ile yapılmış sutlu tatlılar tercih edilmeli Tatlı yerine meyve tuketilmeli
Boreklerde kıyma yerine sebze kullanılmalı Fırında pişirilmiş borekler tercih edilmeli
Ozel diyet yemekleri yapılıp, aileyle birlikte sofraya oturmaktan soyutlanmamalı Sağlıklı pişirilen yemekler tum aileyle paylaşılmalı
Haftada bir gun, serbest gun ilan edilip istenen şeyler yenebilir Ancak takip eden oğunde, salata, yoğurt, sebze, meyve gibi duşuk kalorili yiyeceklerle onceki oğun dengelenmeli