Kilis Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy patates
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 2 büyük çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 1 orta boy domates
- 3 büyük boy domates rendesi
- 1 diş sarımsak
- 1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- 1 er çay kaşığı toz kırmızı tatlı biber, karabiber, karabiber, kekik ,kimyon ,zerdeçal
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı tuz
- 6-7 dal maydanoz
- 2 baş soğan
Kilis Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan sarımsak ve maydanoz rendelenmiş domatesin içine atılır rondodan geçirilir.
- Kıymaya ilave edilir.
- Baharatlar tuz ve zeytinyağı katılarak yoğurulur.
- Üzeri streç film ile kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
- Başka bir yerde patatesler kalın halka şeklinde doğranır.
- Yuvarlak borcamın tabanı hafifçe yağlanır.
- Patatesler dizilir.
- Üzerine hazırladığımız karışım serilir elimizle iyice sıkılaştırılır.
- Spatula hafif ıslatılarak yüzeyi düzleştirilir.
- Biberler jülyen kesilir domatesler büyük halkalar şeklinde üzerine serilir (dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz).
- Fırın kağıdı buruşturulup ıslatılır alüminyum folyo ile beraber sıkı bir şekilde borcamın ağzına kapatılır (alüminyum folyo daki metal etkisi yemeğe geçmesin diye fırın kağıdı kullanılır).
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yarım saat pişirilir ardından 200 dereceye çıkarılarak 10 dakika daha pişirilir.
- Pişince fırından alınıp üzerindeki alüminyum folyo çıkarılır.
- İlk sıcağı çıkınca servis edilir.Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.