iltasyazilim
FD Üye
Kıkırdak Tarifi İçin Malzemeler
*Koyunun her türlü iç yağı ve özellikle kuyruk yağı
Kıkırdak Tarifi Yapılışı Önce yağları yıkayıp kuşbaşı şeklinde doğruyoruz
Doğranmış yağları (erirken köpürüyor) büyükçe bir tencereye alıyoruz
Harlı ateşte karıştıra karıştıra yağları eritiyoruz
Yağın hepsi eriyince köpük köpük oluyor Karıştırdığınızda tüm yağlar sıvı ve kıkırdaklar da kaşığa geliyor
Bu aşamada köpüklerle sıvı yağı tepsiye alıyorum Hem tencerede miktar azalıyor, hem kaç tepsiye ihtiyacım var o çıkıyor
Tepsideki yağı buzdolabına koyup dondurun Kesilecek kıvama gelince küp küp kesip tepsiyi buzluğuna atın
Sertleştiğinde spatula ile küp küp çıkarıp torbalarla buzluğuna atın
Kek, kurabiye, ekmek, pilav ve her türlü çorbalarda çok leziz
Afiyet olsun
*Koyunun her türlü iç yağı ve özellikle kuyruk yağı
Kıkırdak Tarifi Yapılışı Önce yağları yıkayıp kuşbaşı şeklinde doğruyoruz
Doğranmış yağları (erirken köpürüyor) büyükçe bir tencereye alıyoruz
Harlı ateşte karıştıra karıştıra yağları eritiyoruz
Yağın hepsi eriyince köpük köpük oluyor Karıştırdığınızda tüm yağlar sıvı ve kıkırdaklar da kaşığa geliyor
Bu aşamada köpüklerle sıvı yağı tepsiye alıyorum Hem tencerede miktar azalıyor, hem kaç tepsiye ihtiyacım var o çıkıyor
Tepsideki yağı buzdolabına koyup dondurun Kesilecek kıvama gelince küp küp kesip tepsiyi buzluğuna atın
Sertleştiğinde spatula ile küp küp çıkarıp torbalarla buzluğuna atın
Kek, kurabiye, ekmek, pilav ve her türlü çorbalarda çok leziz
Afiyet olsun