iltasyazilim
FD Üye
Kıkırdak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı tavuk veya et suyu
*1 su bardağı erişte
*1 su bardağı koyu yoğurt
*1 çorba kaşığı un
*Yarım bardak su
*1 çay kaşığı tuz
Hamuru için :
*1 yumurta
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
Üzerine :
*2 çorba kaşığı dolusu tereyağ
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı pulbiber
Kıkırdak Çorbası Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Yine çok besleyici ve yöresel bir çorba, mutlaka defterinize kaydedin, bulunsun
Önce hamuru için bir yumurtanın alacağı kadar unla çok az tuzunu atıp yoğuralım bir bardak kadar unu kontrollü koyarak sert bir kıvamda oluncaya kadar güzelce yoğuralım Hamur dinlenirken et suyunu kaynatalım içine erişteyi ilave ederek on dakika kadar pişirelim, pişince koyu kıvamdaki yoğurdu, bir çorba kaşığı un ve yarım bardak su ile açarak biraz çırpalım bu sosu erişteye yavaş yavaş dökelim, kesilmesin sürekli karıştıralım, kaynamaya başlayınca bir kaç dakika kadar sonra ateşi kapatalım
Hamuru servis tabağı büyüklüğünde açalım ve ister rulo yaparak veya istediğiniz gibi çok küçük parça olacak şekilde keselim
Tavaya yağları ve hamur parçalarını alalım ve orta ateşte karıştırarak güzelce kavuralım, resimlere bakabilirsiniz
Sıcak çorbamızı servis tabağına alalım, üzerine kıtır kıkırdak hamurdan biraz dökelim, biraz kuru nane ve pulbiberini serperek servis yapalım
Çok afiyetler olsun
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir
*3 su bardağı tavuk veya et suyu
*1 su bardağı erişte
*1 su bardağı koyu yoğurt
*1 çorba kaşığı un
*Yarım bardak su
*1 çay kaşığı tuz
Hamuru için :
*1 yumurta
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
Üzerine :
*2 çorba kaşığı dolusu tereyağ
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı pulbiber
Kıkırdak Çorbası Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Yine çok besleyici ve yöresel bir çorba, mutlaka defterinize kaydedin, bulunsun
Önce hamuru için bir yumurtanın alacağı kadar unla çok az tuzunu atıp yoğuralım bir bardak kadar unu kontrollü koyarak sert bir kıvamda oluncaya kadar güzelce yoğuralım Hamur dinlenirken et suyunu kaynatalım içine erişteyi ilave ederek on dakika kadar pişirelim, pişince koyu kıvamdaki yoğurdu, bir çorba kaşığı un ve yarım bardak su ile açarak biraz çırpalım bu sosu erişteye yavaş yavaş dökelim, kesilmesin sürekli karıştıralım, kaynamaya başlayınca bir kaç dakika kadar sonra ateşi kapatalım
Hamuru servis tabağı büyüklüğünde açalım ve ister rulo yaparak veya istediğiniz gibi çok küçük parça olacak şekilde keselim
Tavaya yağları ve hamur parçalarını alalım ve orta ateşte karıştırarak güzelce kavuralım, resimlere bakabilirsiniz
Sıcak çorbamızı servis tabağına alalım, üzerine kıtır kıkırdak hamurdan biraz dökelim, biraz kuru nane ve pulbiberini serperek servis yapalım
Çok afiyetler olsun
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.