Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıbrıs yemeği 'Molehiya' nasıl yapılır?

Kıbrıs yemeği 'Molehiya' nasıl yapılır?
0
148

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73

Ağrı kesici özelliği olan, uyku meselesine yeterli gelen ve kalp rahatsızlığı üzere bir çok illeti tedavi eden Molehiya bitkisinin lezzetli yemeği sıhhat açısından nispeten yararlıdır. "Yasemin.com" ekibi olarak Molehiya yemeğinin tanımını sofralarınıza sunuyoruz.

Molehiya, kansızlığa, tansiyona, sindirim sistemine yeterli gelmesi ile bilinirken Kıbrıs'ta epeyce favori olan bir yemektir. "Yasemin.com" ekibi olarak Molehiya yemeğinin tanımını sofralarınıza servis ediyoruz.

İşte, Kıbrıs'ın favori 'Molehiya' yemeği tanımı...

MATERYALLER

1 kilo kurutulmuş Molehiya ( mahalline kurutulmuş ıspanak deneyebilirsiniz)
Yarım kilo et ( isterseniz tavuk)
1 yemek kaşığı kadar domates salçası
1 adet büyük uzunluk domates
1 kilo su
1 büyük uzunluk kuru soğan
1 yahut 2 çay kaşığı tuz
1 yahut 1,5 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Kurutulmuş molehiyaları (veya ıspanakları) sıcak suda ıslatınız ve suyunu süzmesi için süzgeçte bekletiniz. Bir tencereye büyük baş soğanı ince ince doğrayıp koyunuz ve rengi pembe olana kadar pişiriniz. Daha sonra içine eti yahut tavuğu ek ediyoruz. Etler (veya tavuk) ile soğanlar pişmeye yakın salça katınız. Tüm materyalleri birlikte kavurduktan sonra molehiyaları (veya ıspanakları) ekliyoruz. Son olarak tuz ve karabiber ek ederken su ekleyiniz. 1 saat 15 dakika pişirdikten sonra altını kapatınız.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt