
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı nişasta ve yarım su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti hazırlıyoruz. 15 dakika kaynatıyoruz, altını kapatınca vanilyayı ekliyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebiyi yapmak için; tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıyoruz kıvam aldıktan sora altını kapatıp vanilyasını ekliyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan muhallebiye kremşanti ekleyip, 3 dakika kadar çırpıyoruz.
- 4 yumurtayı ve şekeri 5-6 dakika çırpıyoruz. Sıvıyağını ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Burada çırpma işlemini bırakıyoruz. Diğer malzemeleri ekliyoruz spatula ile karıştırıyoruz. Yağlanmış dikdörtgen borcama döküyoruz.
- Önceden ısınmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kekin üzerine soğuk şerbeti döküyoruz. Muhallebiyide döküyoruz ve üzerine bolca hindistan cevizi döküyoruz.
- En az 3-4 saat dinlenmeli. Şimdiden afiyetler olsun ????