elektronikci
FD Üye

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı ceviz
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 poşet krem şanti
- Hindistan cevizi tozu
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar öncelikle şerbetimizi ocağa alalım kaynamaya bırakalım .
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Kekimizi yapalım yumurta ve şekeri iyice mikser yardımıyla çırpalım.
- Cevizlerimizi küçük küçük doğrayın ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
- Sonra tepsiye koyup 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Piştikten sonra çıkarıp şerbetimizi dökelim.
- Şerbetini iyice çektikten sonra hazırladığımız muhallebiyi kekimizin üstüne dökelim düzeltelim .
- Üzerine hindistan cevizi tozu serpip biraz dinlendikten sonra servise hazır herkese afiyet olsun
.