
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Kremşanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şekerimizi ve suyumuzu tencereye alıp onu ateşe koyalım kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın.
- Sonra kek için önce yumurta ve şekeri çırpalım. Sıvıyağ ekleyelim çırpalım.
- Sonra diğer kalan malzemeleri ekleyip çırpıp, yağladığımız dikdörtgen borcama dökelim.
- Üzeri kızarana kadar pişecek. Ben 180 derecede 25 dakik pişirdim.
- Fırında kek pişerken ocaktan serveti alalım.
- Kremşantiyi çırpıp, dolapta bekletelim.
- Fırından çıkan kekin üzerine çentikler atalım soğuyan şerbetimizle buluşturalım.
- 10-15 dakika dinlendikten sonra kremşantisini sürelim. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.