Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kibris-tatlisi.jpg

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Şerbeti için:
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon suyu
Hamuru için:
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı galeta unu (paniermehl)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Kreması için:
  • 2,5 su bardağı süt (500ml)
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml krema
  • 50 gram beyaz çikolata(isteğe bağlı koyabilirsiniz)

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Tencereye su, şeker ve limon suyu koyup kaynayana kadar karıştıralım.
  3. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  4. Bir çırpma kabına yumurta, şeker ve vanilya koyup beyazlaşana kadar çırpalım.
  5. Ceviz ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri koyup spatula ile karıştıralım.
  6. Kabartma tozunu eleyerek ekleyip cevizini koyalım tekrar karıştıralım.
  7. Yağlanmış 12’li muffin kalıbına hamuru paylaştırıp 200 derece ısınmış fırına verelim.
  8. Fırından çıkınca soğuk şerbeti tatlımıza eşit şekilde paylaştıralım.
  9. Şerbet bitene kadar yavaş yavaş ilave edelim.
  10. Şerbeti iyice çekene kadar bekleyelim.
  11. Kreması için un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri tencereye koyup karıştıralım.
  12. Yavaş yavaş süt ekleyip iyice karışınca ocağa alıp pişirelim.
  13. Göz göz olunca ocağı kapatıp içine vanilya, tereyağ ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  14. Streçfilmi kremaya temas edecek şekilde kapatıp soğumaya bırakalım.
  15. Soğuyan kremayı mikser ile çırpıp içine yavaş yavaş krema ekleyip kıvamı açılana kadar çırpmaya devam edelim.
  16. Şerbetini çeken tatlıyı servis tabağına alalım.
  17. Kremayı bir sıkma torbasına alıp soğuyan tatlının üzerine isteğimiz gibi sıkalım.
  18. Bu tatlıyı isterseniz borcamda pişirip kremayı direk üzerine sürebilirsiniz.
  19. Üzerine sürmek istiyorsanız kremanın kıvamını biraz daha akışkan yapabilirsiniz.
  20. Üzerine ceviz, antepfıstığı, hindistan cevizi veya meyve ile süsleyebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt