
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 dilim limon suyu
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı galeta unu (paniermehl)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- 2,5 su bardağı süt (500ml)
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 ml krema
- 50 gram beyaz çikolata(isteğe bağlı koyabilirsiniz)
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Tencereye su, şeker ve limon suyu koyup kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Bir çırpma kabına yumurta, şeker ve vanilya koyup beyazlaşana kadar çırpalım.
- Ceviz ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri koyup spatula ile karıştıralım.
- Kabartma tozunu eleyerek ekleyip cevizini koyalım tekrar karıştıralım.
- Yağlanmış 12’li muffin kalıbına hamuru paylaştırıp 200 derece ısınmış fırına verelim.
- Fırından çıkınca soğuk şerbeti tatlımıza eşit şekilde paylaştıralım.
- Şerbet bitene kadar yavaş yavaş ilave edelim.
- Şerbeti iyice çekene kadar bekleyelim.
- Kreması için un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri tencereye koyup karıştıralım.
- Yavaş yavaş süt ekleyip iyice karışınca ocağa alıp pişirelim.
- Göz göz olunca ocağı kapatıp içine vanilya, tereyağ ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Streçfilmi kremaya temas edecek şekilde kapatıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kremayı mikser ile çırpıp içine yavaş yavaş krema ekleyip kıvamı açılana kadar çırpmaya devam edelim.
- Şerbetini çeken tatlıyı servis tabağına alalım.
- Kremayı bir sıkma torbasına alıp soğuyan tatlının üzerine isteğimiz gibi sıkalım.
- Bu tatlıyı isterseniz borcamda pişirip kremayı direk üzerine sürebilirsiniz.
- Üzerine sürmek istiyorsanız kremanın kıvamını biraz daha akışkan yapabilirsiniz.
- Üzerine ceviz, antepfıstığı, hindistan cevizi veya meyve ile süsleyebilirsiniz.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı