
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kapta yumurta ve şekeri uygunca çırpıyoruz .
- Sonrasında ayçiçek yağını ,galeta unu ,kabartma tozunu ekleyip çırpma sürecine devam ediyoruz, akabinde cevizleri ekliyoruz.
- Yaptığımız hamur harcına borcama döküyoruz ve 170 derecede 30 dakika fırınlıyoruz.
- Kreması için uygun bir tencereye krem şanti hariç bütün gereçleri koyup kaynayana kadar pişiriyoruz .
- Akabinde krem şantiye ekleyip çırpıyoruz.
- Şerbetini hazırlıyoruz tatlı sıcak şerbet soğuk olması gerekiyor tatlı fırından çıktıktan sonra şerbetini döküyoruz ve bir mühlet bekledikten sonra kremasını üzerine döküyoruz.
- Üzerine hindistan cevizi ile yahut da ceviz ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun.