Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kibris-tatlisi.jpg

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 kabartma tozu
Kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir kapta yumurta ve şekeri uygunca çırpıyoruz .
  2. Sonrasında ayçiçek yağını ,galeta unu ,kabartma tozunu ekleyip çırpma sürecine devam ediyoruz, akabinde cevizleri ekliyoruz.
  3. Yaptığımız hamur harcına borcama döküyoruz ve 170 derecede 30 dakika fırınlıyoruz.
  4. Kreması için uygun bir tencereye krem şanti hariç bütün gereçleri koyup kaynayana kadar pişiriyoruz .
  5. Akabinde krem şantiye ekleyip çırpıyoruz.
  6. Şerbetini hazırlıyoruz tatlı sıcak şerbet soğuk olması gerekiyor tatlı fırından çıktıktan sonra şerbetini döküyoruz ve bir mühlet bekledikten sonra kremasını üzerine döküyoruz.
  7. Üzerine hindistan cevizi ile yahut da ceviz ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
(takip etmeyi unutmayınız).
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt