iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
*1 paket hamur kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için:
*1, 5 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
Muhallebi için:
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*1 büyük çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket toz krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlamamız lazım, tencereye şeker ve su koyup kaynatın soğuması için bir kenara bırakın
Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri koyup 5 dakika mikserle çırpın ardından kalan malzemeleri ekleyip ,güzel bir karışım yapın Daha sonra yağlanmış kare borcama döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık olarak 25 dakika pişirin
Pişen kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin Muhallebi için tencereye vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın ,muhallebi biraz soğuduktan sonra üzerine vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın sonra muhallebiyi Kekin üzerine yayın En son üzerine bolca Hindistan cevizi serpin Buzdolabına alıp en az 3 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın
*4 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
*1 paket hamur kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için:
*1, 5 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
Muhallebi için:
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*1 büyük çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket toz krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlamamız lazım, tencereye şeker ve su koyup kaynatın soğuması için bir kenara bırakın
Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri koyup 5 dakika mikserle çırpın ardından kalan malzemeleri ekleyip ,güzel bir karışım yapın Daha sonra yağlanmış kare borcama döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık olarak 25 dakika pişirin
Pişen kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin Muhallebi için tencereye vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın ,muhallebi biraz soğuduktan sonra üzerine vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın sonra muhallebiyi Kekin üzerine yayın En son üzerine bolca Hindistan cevizi serpin Buzdolabına alıp en az 3 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın