iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Kreması için
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
Şerbeti için
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapın çünkü şerbetin kekin üzerine soğuk dökülmesi gerekiyor
*Tencereye suyu dökelim şekeri üzerine ekleyip kaynatın
*Kaynadıktan sonra altını kısıp iki damla limon sıkıp 15 dakika daha kaynatın ve vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakın
*Kek yapımı
*Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
*Daha sonra sıvı yağ, galeta ununu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın son olarak hindistan cevizi ve cevizi de ekleyerek karıştırın
*Kek hamurunuz hazır kare borcamı yağlayıp borcama kek hamurunu dökelim önceden 160 derecede ısttığımız fırında 25 dakika pişirin
*Krema yapımı
*Tencereye 1 litre sütü boşaltın nişasta ve şekeri de ekleyerek kaynayana kadını karıştıralım
*Kıvamı koyulaşınca vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım ve bir paket kremşantiyi kremanın üzerine döküp beş dakika çırpalım krema hazır
*Fırından aldığımız kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti kekin üzerine dökelim
*Üzerine kremayı kaplayalım ve hindistan cevizi serpelim istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Kreması için
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
Şerbeti için
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapın çünkü şerbetin kekin üzerine soğuk dökülmesi gerekiyor
*Tencereye suyu dökelim şekeri üzerine ekleyip kaynatın
*Kaynadıktan sonra altını kısıp iki damla limon sıkıp 15 dakika daha kaynatın ve vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakın
*Kek yapımı
*Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
*Daha sonra sıvı yağ, galeta ununu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın son olarak hindistan cevizi ve cevizi de ekleyerek karıştırın
*Kek hamurunuz hazır kare borcamı yağlayıp borcama kek hamurunu dökelim önceden 160 derecede ısttığımız fırında 25 dakika pişirin
*Krema yapımı
*Tencereye 1 litre sütü boşaltın nişasta ve şekeri de ekleyerek kaynayana kadını karıştıralım
*Kıvamı koyulaşınca vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım ve bir paket kremşantiyi kremanın üzerine döküp beş dakika çırpalım krema hazır
*Fırından aldığımız kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti kekin üzerine dökelim
*Üzerine kremayı kaplayalım ve hindistan cevizi serpelim istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.