Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kibe Mumbar

Kibe Mumbar
0
51

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kibe-mumbar.jpg

Kibe Mumbar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 takım kelle paça
  • 2 tane tüm işkembe
  • 2 tane bağırsak yani mumbar
  • 1 büyük baş sarımsak
  • Sirke
İç harcı için:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Bol kuru reyhan
  • Bol kuru nane
  • Pul biberi
  • Tuz

Kibe Mumbar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kelle paça işkembe ve bağırsaklar tertemiz yıkanır sirkeye yatırılır.
  2. İşkembeler eşit şekilde kesilir ve dikilir doldurulmak üzere hazırlanır.
  3. İç harcı için: soğanlar biberler doğranır.
  4. Bulgur ,pirinç ,salça, reyhan, kuru nane, pulbiberi ve tuz bir kabın içinde karıştırılır.
  5. Dikilen işkembeler doldurulur tekrar dikilir.
  6. Bağırsaklar doldurulur.
  7. Kelle ve paçalar öncesinde büyükçe bir tencerede kaynatılır, ilk suyu bir taşım kaynadıktan sonra dökülür. (kelle ve paçanın ağır kokusu çıksın diye)
  8. Kellelerin üzerine tekrar kaynamış su dökülür. Kaynamaya bırakılır.
  9. Kelle paçalar kaynarken doldurduğumuz kibe ve mumbarlar da artık tencereye alınıp kaynamaya bırakılır tenceredekiler kaynarken yarım limon ve göz kararı sirke koyulur.
  10. Suyu kıvamlı olsun diye küçük bir patates atılır.
  11. Kaynayan yemeğe söndürmek üzereyken tuz ve bir baş dövülmüş sarımsak atılır yaklaşık üç buçuk saat kaynatılır. (etin tazeliğine göre değişebilir kaynama süresi kontrol edilmeli).
Kibe Mumbar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt