Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kibe (Mardin Usulü İşkembe Dolması)

Kibe (Mardin Usulü İşkembe Dolması)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kibemardin-usulu-iskembe-dolmasi.jpg

Kibe (Mardin Usulü İşkembe Dolması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kuzu işkembe
  • 1 kg kuşbaşı et
  • 1 kg pirinç
  • 300 gr kuyrukyağı
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı dolusu nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
İşkembeyi ovmak için
  • Kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu kişniş
  • Sirke

Kibe (Mardin Usulü İşkembe Dolması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İşkembelerimizi sıcak tuzlu ve sirkeli suda yıkayıp temizleyelim bir kaç defa bu işlemi tekrarlayalım.
  2. Sonra kuru soğanı söğüş dilimleyip tuz ve kişnişi de ilave edip iyice ovalayalım bu işlemi işkembenin kokusunu kesmek için yapıyoruz.
  3. Ardından soğuk su ile ovalayarak temizleyelim.
  4. Sonra dikdörtgen veya kare şeklinde dört parmak genişliğinde keserek 3 kenarını dikelim.
  5. İç harcını hazırlayalım kuşbaşı eti yıkamış olduğumuz pirinçleri ve minik doğradığımız kuyruk yağını karıştırıp baharatları ilave edelim.
  6. Sonra işkembeleri yarısına kadar doldurup dikelim.
  7. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tuz atıp kaynamaya bırakalım.
  8. Yarım saat piştikten sonra çıkarıp işkembeleri çatalla delip bastıralım.
  9. Tekrar tencereye alıp suyu azalmış ise üstünü geçecek kadar su ekleyip pişirelim. Yaklaşık 2-2. 5 saatte tencerede pişer düdüklü tencere kullanırsanız bu süre daha az olacaktır. Afiyet olsun.
Kibe (Mardin Usulü İşkembe Dolması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Diyarbakır Usulü Kibe Mumbar Tarifi İçin Malzemeler 4 adet mumbar2 adet kuzu işkembe3 su bardağı pirinç1 adet domatesBiberYarım deste maydanoz2 adet kuru soğan2 yemek kaşığı salça2 tatlı kaşığı reyhan1 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı yeni bahar1 yemek kaşığı isot1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
KİBE İşkembe Dolması MALZEMELER * 2 kg kuzu etinden elle doğranmış et (kuzu kol ve pirzola kapağından) * 750 gr iri bulgur (ıh şene) * 250 gr iri dövme (ıtşi şe) * 2 tatlı kaşığı yenibahar * 1 tatlı kaşığı kırmızı biber * 2 tatlı kaşığı kişniş * 2 tatlı kaşığı nane * 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Kaburga Dolması (Mardin Usulü) Tarifi İçin Malzemeler Kuzu kaburga (benimki 3.5kg dı)4 su bardağı pirinç1/2 (yarım) kg kuşbaşıTuz1 tatlı kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı karabiber1 su bardağı bademMaydanoz Kaburga için 1 tatlı kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı karabiberTuz1 tatlı kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Malzemeler: 1 takım bumbar ve işkembe 200 gr kıyma ½ kg baş bulgur (pilavlık) 1 büyük baş kuru soğan 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı bumbar yağı 1 demet maydanoz Tuz Karabiber Hazırlanışı: Bumbar ve işkembeyi iri tuzla iyice ovalayarak bol suda yıkayın Soğuk suda bir süre...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Mardin denildiğinde akla gelen ilk üç şey tarihi dokusu, mutfağı ve doğal güzellikleri olsa gerek. Mardin'e giderken de bu üç madde içerisinde olan mutfak konusu ise Mardin'e gitmek isteyince kafalarda binlerce soru yaratmaktadır. Mardin'in geniş mutfağında Mardin'de ne yenir, ne içilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
858,505Konular
982,800Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt