
Kfc Tadında Konutta Çıtır Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 2 bütün tavuk göğsü
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt yahut su (süt ile daha hoş oluyor)
- Tuz, baharat (sarımsak, köri ben cajun baharatı kullandım direk)
- Corn flakes (mısır gevreği çıtır pane harcı da olabilir)
- Sıvı yağ
Kfc Tadında Meskende Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
- Öncelikle marina harcımızı tüm materyalleri karıştırarak başlıyoruz.
- Öteki yandan tavuklarımızı dileğe nazaran büyüklükte ufak ufak doğruyoruz.
- Doğradığımız tavukları marina harcına atıp karıştırıyoruz.
- Üzerini streçleyip buzdolabında yaklaşık 10-15 dakika bekletiyoruz.
- Tavuklar marina olurken, mısır gevreğini blenderden geçiriyoruz ya da pane harcımızı hazırlıyoruz.
- Patates kızartması vs. yapabilirsiniz bu esnada.
- Marinası olan tavuklarımızı dolaptan çıkarıp tek tek çıtır mısır gevreğine bulayıp kızmış sıvı yağda altın rengi olana kadar kızartıyoruz. (çok fazla kızartmayın tavuklar kuru olur)
- Dışı çıtır içi yumuşak çıtır tavuklarımız yenmeye hazır hale geliyor.