nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Keten tohumu unu, bir diğer adıyla dövülmüş keten tohumu, tam keten tohumuna tarafından bazı avantajlara sahiptir Tam keten tohumu sisteminizden sindirilmeden geçer ve vücudunuz tohumun sağlığa faydalarından yararlanamamış olur Keten tamamen liflidir, dolayısıyla kabızlık gidermeye muavin olur ve ketendeki omega3 yağ asitleri kolesterolü azaltarak kalp rahatsızlıklarına karşısında koruma sağlar Tarifinizdeki unun bir kısmını veya tüm yağ veya yumurtaları keten tohumu unu ile değiştirerek pişiriniz
Birinci Adım
Tarifinizdeki ½ ila 1 kadeh unu keten tohumu unu ile değiştiriniz Her bir yumurta yerine 1 yemek kaşığı keten tohumu unu ile 3 yemek kaşığı su karışımını veya her bir yemek yemek kaşığı margarin, tereyağı veya akışkan yağ yerine 3 yemek kaşığı keten tohumu unu kullanınız Keteni su ile karıştırırken 2 dakika baştan başa dinlendiriniz
İkinci Adım
Bir şişe içerisinde tarifinizdeki bütün ıslak içerikleri karıştırınız
Üçüncü AdımFarklı bir şişe içerisinde tarifinizdeki tüm kuru içerikleri karıştırınız
Dördüncü AdımTarifinizdeki hazırlama ve pişirme direktiflerini uygulayınız, lakin pişirme sırasında keten tohumu tez esmerleşmeye sebep olacağı için pişirme esnasında tedbirli olunuz*
İpuçları ve UyarılarTarifinizdeki yağ veya yumurtaları keten ile değiştirmek yemeklerinizi daha çiğnemesi güç ve yavan ışık halkası getirebilir
İhtiyacınız Olan MalzemelerÖlçüm kaşıkları2 orta doruk karıştırma şişesiKarıştırma kaşığı **
Birinci Adım
Tarifinizdeki ½ ila 1 kadeh unu keten tohumu unu ile değiştiriniz Her bir yumurta yerine 1 yemek kaşığı keten tohumu unu ile 3 yemek kaşığı su karışımını veya her bir yemek yemek kaşığı margarin, tereyağı veya akışkan yağ yerine 3 yemek kaşığı keten tohumu unu kullanınız Keteni su ile karıştırırken 2 dakika baştan başa dinlendiriniz
İkinci Adım
Bir şişe içerisinde tarifinizdeki bütün ıslak içerikleri karıştırınız
Üçüncü AdımFarklı bir şişe içerisinde tarifinizdeki tüm kuru içerikleri karıştırınız
Dördüncü AdımTarifinizdeki hazırlama ve pişirme direktiflerini uygulayınız, lakin pişirme sırasında keten tohumu tez esmerleşmeye sebep olacağı için pişirme esnasında tedbirli olunuz*
İpuçları ve UyarılarTarifinizdeki yağ veya yumurtaları keten ile değiştirmek yemeklerinizi daha çiğnemesi güç ve yavan ışık halkası getirebilir
İhtiyacınız Olan MalzemelerÖlçüm kaşıkları2 orta doruk karıştırma şişesiKarıştırma kaşığı **