Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kete Tarifi (Peynirli)

Kete Tarifi (Peynirli)
0
35

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kete-tarifi-peynirli.jpg

Kete Tarifi (Peynirli) İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya (10 gr)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarıları üzerine beyazları hamura
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 6 su bardağı un
Aralarına sürmek için :
  • 100gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi :
  • Yeterince rendelenmiş beyaz peynir
Üzerlerine :
  • Susam veya çörek otu

Kete Tarifi (Peynirli) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Uygun bir kaba yumurtanın beyazı, sıvı yağ, süt, maya koyup çırpılır tuz, şeker, ilave edilir.
  2. Kontrollü un ilave edilir yumuşak hamur elde edilir.
  3. Yarim saat dinlenmeye bırakılır.
  4. Dinlenen hamur tekrar tezgaha un sepelenir toparlanır mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
  5. Bezelerin her birini ince olacak şekilde oklavayla açılır.
  6. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına sıvı yağ ilave edip resimdeki gibi fırça yardımıyla yufkaların herbirine sürülür katlanır.
  7. Kare şeklindeki katlanan yufkaların ortalarına rendelenmiş peyniri koyup zarf şeklinde kapatıp elimizle biraz açılır.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekillendirilir.
  9. Üzerlerine susam veya çörek otu konur önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir. ????.
Kat, kat çıtır, çıtır lezzetli kete denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun ????.

Kete Tarifi (Peynirli) Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt