Konutta bulunan materyallerle kolay kolay hazırlayabileceğiniz ketçap tanımımıza bayılacaksınız!
Ketçap Tanımı
Yarım kg domates
3 diş sarımsak
4 adet arpacık soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet karanfil
Bir tutam tarçın
1 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
altını açın soğan ve sarımsağın rengi dönene kadar kavurun. Üzerine domatesleri ekleyin. Karanfili havanda ezin ve tavaya tarçın ve defne yaprağı ile birlikte ekleyin. Sirke, zeytinyağı, karabiber ve tuz ek edin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra defne yaprağını çıkarın ve karışımı blenderdan geçirin. Tekrar tavaya alın ve orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.