Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestaneli Pirinç Pilavı
0
39

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kestaneli-pirinc-pilavi.jpg

Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 300 gram kestane
  • 200 gram badem içi
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et yada tavuk suyu
  • 50 gram kuş üzümü
  • 2 adet kesme şeker yada 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tuz

Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk aşama için; pirinci tuzlu sıcak suda 2 saat bekletelim.
  2. Kestaneleri çizip fırında pişirelim piştikten sonrada kabuklarını soyup bekletelim.
  3. Tereyağını uygun bir tencereye koyup, eritelim, çok küçük doğradığımız soğanları kavurup pirinçleri yıkayıp, sürdükten sonra kavurulan soğanların üzerine ekleyelim.
  4. Tarçın kimyon karabiber ve kuş üzümünü ekleyip tekrar kavuralım kestaneleride dörde bölüp, içine koyup, karıştıralım.
  5. Sonra et suyunu döküp, tuzunuda ekleyip, karıştıralım. Kapağını kapatıp iki taşım kaynadıktan sonra altını kısıp, iyice suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Sonrada altını kapatıp 10 dk demlemeye bırakın tane tane olan pilavımız servise hazırdır ????????????.
Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt