iltasyazilim
FD Üye
Kestaneli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*200 gr kestane
*3 su bardağı su
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*tuz karabiber
Kestaneli Pilav Tarifi Yapılışı Oldukça doyurucu bir pilav tarifi özel günlerde değişik bir sunum olur diye düşünüyorum pirinçi bol suda yıkayıp ılık suda beklemeye alıyoruz Kestanelere çizik atıp tuzlu suda haşlıyoruz Aşırı haşlamamaya dikkat edin tam kıvamında alın ki kestaneler dağılmasın (kestaneler pişince kabuklarını soyup hazır bekletelim) soğanları minicik minicik yemeklik incecik doğruyoruz Yağsız tavada fıstıklara renk verinceye kadar karıştıra karıştıra kısık ateşte yakmadan kavuruyoruz fıstıklar rengini alınca tavaya tereyağını ekliyoruz yağ eriyince soğanları koyup kavuruyoruz Bu arada kuş üzümlerini biraz ılık suda bekletin ki şişsinler kuş üzümlerinin suyunu süzüp pirinçin de suyunu süzüp tavaya ekliyoruz Hemen tuzunu ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz Hemen ardından toz şekeri yenibaharı karabiberi suyu ve kabuklarını soymuş oldğumuz kestanleri ekliyoruz Suyu kaynayana kadar harlı ateşte tutuyoruz su kaynayınca kısık ateşte pişinceye kadar tutuyoruz Pilav pişince tencerenin ağzına kağıt havlu koyup kapağı kapatalım ki buhar suya dönüşüp pilava akmasın ılınınca da servis edebilirizi Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*200 gr kestane
*3 su bardağı su
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*tuz karabiber
Kestaneli Pilav Tarifi Yapılışı Oldukça doyurucu bir pilav tarifi özel günlerde değişik bir sunum olur diye düşünüyorum pirinçi bol suda yıkayıp ılık suda beklemeye alıyoruz Kestanelere çizik atıp tuzlu suda haşlıyoruz Aşırı haşlamamaya dikkat edin tam kıvamında alın ki kestaneler dağılmasın (kestaneler pişince kabuklarını soyup hazır bekletelim) soğanları minicik minicik yemeklik incecik doğruyoruz Yağsız tavada fıstıklara renk verinceye kadar karıştıra karıştıra kısık ateşte yakmadan kavuruyoruz fıstıklar rengini alınca tavaya tereyağını ekliyoruz yağ eriyince soğanları koyup kavuruyoruz Bu arada kuş üzümlerini biraz ılık suda bekletin ki şişsinler kuş üzümlerinin suyunu süzüp pirinçin de suyunu süzüp tavaya ekliyoruz Hemen tuzunu ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz Hemen ardından toz şekeri yenibaharı karabiberi suyu ve kabuklarını soymuş oldğumuz kestanleri ekliyoruz Suyu kaynayana kadar harlı ateşte tutuyoruz su kaynayınca kısık ateşte pişinceye kadar tutuyoruz Pilav pişince tencerenin ağzına kağıt havlu koyup kapağı kapatalım ki buhar suya dönüşüp pilava akmasın ılınınca da servis edebilirizi Afiyet olsun