Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kestaneli Pilav Tarifi

Kestaneli Pilav Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kestaneli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pirinç
*200 gr kestane
*3 su bardağı su
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*tuz karabiber

Kestaneli Pilav Tarifi Yapılışı Oldukça doyurucu bir pilav tarifi özel günlerde değişik bir sunum olur diye düşünüyorum pirinçi bol suda yıkayıp ılık suda beklemeye alıyoruz Kestanelere çizik atıp tuzlu suda haşlıyoruz Aşırı haşlamamaya dikkat edin tam kıvamında alın ki kestaneler dağılmasın (kestaneler pişince kabuklarını soyup hazır bekletelim) soğanları minicik minicik yemeklik incecik doğruyoruz Yağsız tavada fıstıklara renk verinceye kadar karıştıra karıştıra kısık ateşte yakmadan kavuruyoruz fıstıklar rengini alınca tavaya tereyağını ekliyoruz yağ eriyince soğanları koyup kavuruyoruz Bu arada kuş üzümlerini biraz ılık suda bekletin ki şişsinler kuş üzümlerinin suyunu süzüp pirinçin de suyunu süzüp tavaya ekliyoruz Hemen tuzunu ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz Hemen ardından toz şekeri yenibaharı karabiberi suyu ve kabuklarını soymuş oldğumuz kestanleri ekliyoruz Suyu kaynayana kadar harlı ateşte tutuyoruz su kaynayınca kısık ateşte pişinceye kadar tutuyoruz Pilav pişince tencerenin ağzına kağıt havlu koyup kapağı kapatalım ki buhar suya dönüşüp pilava akmasın ılınınca da servis edebilirizi Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt