Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kestaneli Kütük Pasta

Hoş geldin! Radiopanel tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kestaneli Kütük Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kestaneli Kütük Pasta Malzemeleri

Keki için Malzemeler

5 adet yumurta
100 gr toz şeker – 6 yemek kaşığı
150 gr un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şekeri – yağlı kağıdın üzerine serpmek için

Pastacı Kreması için Malzemeler

500 ml süt
200 gr toz şeker – 1 su bardağı – 10 yemek kaşığı
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
50 gr krema

Ganaj için Malzemeler

300 gr bitter çikolata
½ su bardağı krema

Arası için Malzemeler

200 gr kestane şekeri

Keki için, yumurta ve şekeri köpük gibi oluncaya kadar çırpın Diğer malzemeleri ekleyip, spatula yardımıyla yavaşça karıştırarak, homojen bir kıvam elde edin

Fırın tepsisini yağlayın Yağlı kağıt yerleştirip yağlı kağıdın üzerini de yağlayın Kek harcını yağladığınız kağıdın üzerine dökün yayın ve 180 derecede öncenden ısıtılmış fırında 1011 dakika pişirin

Tezgahın üzerine bir adet yağlı kağıt serin, üzerine pudra şekeri serpin Keki fırından çıkartıp bu yağlı kağıdın üzerine ters çevirerek yerleştirin Kekin altı kısmında kalan beraber pişirdiğiniz yağlı kağıdı (üst kısmında kalan) çıkartın ve pudra şekeri serptiğiniz yağlı kağıtla beraber soğutmadan rulo yapın Üzerini bir bez ile kapatıp, bu şekilde soğumaya bırakın

Pastacı kreması için, krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın, karıştırın ve ateşin üzerine alıp kıvam alıncaya kadar pişirin ve soğutun

Pastacı kreması için olan kremayı çırpıp kabartın Soğuyan pastacı kremasına ekleyip, çırpmaya devam edin

Rulo olarak soğumaya bıraktığınız keki açın İçerisine pastacı kremasını yayın, kestane şekerini kırarak üzerine serpiştirin Yeniden rulo yapıp, soğutun

Ganaj için, çikolatayı benmari usulü eritin, kremayı ilave edip, kıvamı katılaşıncaya kadar soğutun

Pastanız soğuduktan sonra iki ucunu düzgün olacak şekilde kesin Pastanın bir ucundan 1 dilim kesin ve ganaj yardımıyla pastanın üzerine yapıştırın

Pastanın üzerine kalan ganajı yayarak kaplayın Kaşıkla ağaç kabuğu şekli vererek servis edin




Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,505Konular
982,815Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt