iltasyazilim
FD Üye
Kestaneli Kup
4 kişilik
Malzemesi:
600 gr Kestane, 1 çorba kaşığı kakao, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı likör,
15 su bardağı çırpılmış süt kreması
Süsleme İçin
Çırpılmış kremşanti, Kakao
Hazırlanışı:
Kestanelerin kabuğunu bıçakla çizin Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave ederek yaklaşık 40 dakika haşlayın Kestaneleri soyup robotta püre haline getirin
Kakao , 2 çorba kaşığı pudra şekeri , 1 tatlı kaşığı likör ve çırpılmış süt kremasını kestane püresine ekleyin Robotun orta devir hızında 1 dakika kadar karıştırın
Hazırladığınız kestaneli kremayı kaşık kaşık alarak sıkma torbasına doldurun Buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin 4 tane servis kupunu buzdolabına alıp soğutun
Krema sıkma torbasını buzdolabından alın Yıldız uç kullanarak kremayı , soğuk kuplara sıkarak paylaştırın Çırpılmış soğık kremşanti ve kakao ile süsleyip servis yapın
4 kişilik
Malzemesi:
600 gr Kestane, 1 çorba kaşığı kakao, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı likör,
15 su bardağı çırpılmış süt kreması
Süsleme İçin
Çırpılmış kremşanti, Kakao
Hazırlanışı:
Kestanelerin kabuğunu bıçakla çizin Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave ederek yaklaşık 40 dakika haşlayın Kestaneleri soyup robotta püre haline getirin
Kakao , 2 çorba kaşığı pudra şekeri , 1 tatlı kaşığı likör ve çırpılmış süt kremasını kestane püresine ekleyin Robotun orta devir hızında 1 dakika kadar karıştırın
Hazırladığınız kestaneli kremayı kaşık kaşık alarak sıkma torbasına doldurun Buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin 4 tane servis kupunu buzdolabına alıp soğutun
Krema sıkma torbasını buzdolabından alın Yıldız uç kullanarak kremayı , soğuk kuplara sıkarak paylaştırın Çırpılmış soğık kremşanti ve kakao ile süsleyip servis yapın