
Kestana Ballı Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 4.5 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı tepeli şeker
- 1 paket vanilya
- Bal ve hindistan cevizi
Kestana Ballı Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sütü alalım üzerine vanilyadan hariç tüm malzemeleri koyalım.
- Çırpıcı ile iyice karıştıralım ocağa alıp orta ateşte karıştırarak pişirelim.
- Kaynayan irmik tatlımız göz göz olunca ocaktan alalım.
- Tatlıyı koyacağımız kaseleri su ile mutlak içini ıslatalım.
- Pişen tatlıyı sıcakken kaselere koyalım.
- Soğuduktan sonra ters çevirip üzerine hindistan ceviz serpip en son bal dökerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.