
Kesme Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı su
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı ceviz
- 2 su bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Kesme Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda ısısındaki tereyağ ve yumurta sarıları iyice çırpılır.
- Karışıma su ve tarçın ilave edildikten karıştırılır ardından ceviz ve un eklenir.
- Kurabiye harcına kabartma tozu ve vanilya eklenir ve iyice yoğurulur.
- En son damla çikolata eklenir hamurla birbirine geçene kadar karıştırılır.
- Streç filmle sarıp rulo haline getirilir ve dinlenmesi için buzluğa koyulur.
- Donduktan sonra buzluktan çıkarılır ve tam erimeden parmak kalınlığında kesilir, fırında 160 derecede 20 dakika pişirilir.Afiyet olsun ????.
- • un kontrollü eklenmeli, ele yapışmayacak kıvam alıncaya kadar eklenir.
- • damla çikolatalar eklendikten sonra çok fazla yoğurulmamalıdır çünkü çikolataların rengi hamura geçebilir.
- • pişirme süresi değişkenlik gösterebilir. Kurabiyelerin rengi pembeye döndüğünde fırından alınır.