Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kesme İrmik Tatlısı (Şerbetli)

Kesme İrmik Tatlısı (Şerbetli)
0
107

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kesme İrmik Tatlısı (Şerbetli) Tarifi İçin Malzemeler

*1, 5 su bardağı irmik
*1 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1, 5 su bardağı un
*Not: Tatlınızda hoş bir aroma isterseniz portakal *yada limon*kabuğu rendeleyebilirsiniz

Şerbeti için:


*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı sıcak su
*Not: Şerbet kaynatılmayacak Sıcak su ve şeker karıştırılarak şekerin erimesi sağlanacak

Kesme İrmik Tatlısı (Şerbetli) Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayalım Bunun için cam bir fırın kabı kullandım ben Kabın içine şekeri ve sıcak suyu koyup el çırpıcısıyla karıştırarak şekerin erimesini sağlayın Ara ara karıştırma işlemine devam edin Tatlının hamurunu yapmak için derin bir kaba un dışında bütün malzemeleri koyup karıştırın, ardından unu ilave edip yoğurun Ele yapışmayan güzel, kıvamlı bir hamur olacak Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp hamuru avucunuzda sıkıştırarak uzatın ve tezgaha koyup ileri geri hareketlerle oklava kalınlığında bir rulo yapın Hamurdan 1 parmak kalınlığında küçük parçalar kesin Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Kalan hamurada aynı işlemi uygulayın Hazırladığınız tatlıyı 175° de 2025 dakika kontrollü bir şekilde pişirin Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca, tatlıları şerbetin içine koyun
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt