iltasyazilim
FD Üye
Kesme İrmik Tatlısı (Şerbetli) Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı irmik
*1 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1, 5 su bardağı un
*Not: Tatlınızda hoş bir aroma isterseniz portakal *yada limon*kabuğu rendeleyebilirsiniz
Şerbeti için:
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı sıcak su
*Not: Şerbet kaynatılmayacak Sıcak su ve şeker karıştırılarak şekerin erimesi sağlanacak
Kesme İrmik Tatlısı (Şerbetli) Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayalım Bunun için cam bir fırın kabı kullandım ben Kabın içine şekeri ve sıcak suyu koyup el çırpıcısıyla karıştırarak şekerin erimesini sağlayın Ara ara karıştırma işlemine devam edin Tatlının hamurunu yapmak için derin bir kaba un dışında bütün malzemeleri koyup karıştırın, ardından unu ilave edip yoğurun Ele yapışmayan güzel, kıvamlı bir hamur olacak Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp hamuru avucunuzda sıkıştırarak uzatın ve tezgaha koyup ileri geri hareketlerle oklava kalınlığında bir rulo yapın Hamurdan 1 parmak kalınlığında küçük parçalar kesin Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Kalan hamurada aynı işlemi uygulayın Hazırladığınız tatlıyı 175° de 2025 dakika kontrollü bir şekilde pişirin Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca, tatlıları şerbetin içine koyun
*1, 5 su bardağı irmik
*1 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1, 5 su bardağı un
*Not: Tatlınızda hoş bir aroma isterseniz portakal *yada limon*kabuğu rendeleyebilirsiniz
Şerbeti için:
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı sıcak su
*Not: Şerbet kaynatılmayacak Sıcak su ve şeker karıştırılarak şekerin erimesi sağlanacak
Kesme İrmik Tatlısı (Şerbetli) Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayalım Bunun için cam bir fırın kabı kullandım ben Kabın içine şekeri ve sıcak suyu koyup el çırpıcısıyla karıştırarak şekerin erimesini sağlayın Ara ara karıştırma işlemine devam edin Tatlının hamurunu yapmak için derin bir kaba un dışında bütün malzemeleri koyup karıştırın, ardından unu ilave edip yoğurun Ele yapışmayan güzel, kıvamlı bir hamur olacak Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp hamuru avucunuzda sıkıştırarak uzatın ve tezgaha koyup ileri geri hareketlerle oklava kalınlığında bir rulo yapın Hamurdan 1 parmak kalınlığında küçük parçalar kesin Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Kalan hamurada aynı işlemi uygulayın Hazırladığınız tatlıyı 175° de 2025 dakika kontrollü bir şekilde pişirin Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca, tatlıları şerbetin içine koyun