
Kesme Hamur Mantısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı kesme mantı yada kuskus makarna
- 1 litre su
- Tuz
- 3 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt olursa çok daha hoş olur)
- 2 yemek kaşığı doluca tereyağ
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
Kesme Hamur Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yanmaz yapışmaz bir tencerede 1 litre suyu kaynatın içine 1 tatlı kaşığı tuz atın.
- Kaynayınca kesme hamuru koyup bir karıştırıp orta ateşte hamur yumuşayıncaya kadar pişirin
kapağını kapatmayın taşar
pisince.
- Üzerine 2 su bardağı su döküp karıştırın ve süzgeçten süzün tekrar tencereye alın.
- Öbür tarafta sarımsağı dövüp yoğurtla karıştırın onuda hamura ekleyip karıştırın tuzu eksikse tuz ekleyin
- Şayet süzme yoğurt kullanacaksanız biraz su ekleyip yoğurdu kıvamlandırın yoksa çok katı olur.
- Üzerine sos için: yağları eritin azcık kızdırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ekleyip bir iki çevirin yerken mantının üzerine gezdirin afiyetle????.