Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kesme Hamur Mantısı

Kesme Hamur Mantısı
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kesme-hamur-mantisi.jpg

Kesme Hamur Mantısı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı kesme mantı yada kuskus makarna
  • 1 litre su
  • Tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt olursa çok daha hoş olur)
Üzerine sos için:
  • 2 yemek kaşığı doluca tereyağ
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ

Kesme Hamur Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yanmaz yapışmaz bir tencerede 1 litre suyu kaynatın içine 1 tatlı kaşığı tuz atın.
  2. Kaynayınca kesme hamuru koyup bir karıştırıp orta ateşte hamur yumuşayıncaya kadar pişirin ❗kapağını kapatmayın taşar❗pisince.
  3. Üzerine 2 su bardağı su döküp karıştırın ve süzgeçten süzün tekrar tencereye alın.
  4. Öbür tarafta sarımsağı dövüp yoğurtla karıştırın onuda hamura ekleyip karıştırın tuzu eksikse tuz ekleyin❗
  5. Şayet süzme yoğurt kullanacaksanız biraz su ekleyip yoğurdu kıvamlandırın yoksa çok katı olur.
  6. Üzerine sos için: yağları eritin azcık kızdırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ekleyip bir iki çevirin yerken mantının üzerine gezdirin afiyetle????.
 
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt