
Kesme Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane soğan
- 1 tane domates
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 litre soğuk su
- Tuz
- Yarım tabak kesme (erişte) çorba
- Ayran
- Kuru nane
Kesme Çorba Tanımı Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ koyup doğranan soğanları kavuruyoruz.
- Sonra domates ekleyip kavuruyoruz .
- Akabinde su eklenir su kaynayınca kesme çorba tencereye dökülür.
- Çorba pişirmeye bırakılır .
- Tuz eklenir karıştırılır.
- Çorba pişince ocaktan aldıktan sonra üzerine nane eklenir.
- Servis yaparken ayran katılarak yenir.
- Ayran 1 servis kasesine 2 yemek kaşığı katılır. Afiyet olsun ????????????.