
Kesme Bit Kurabiye (Tam 105 Adet) Tanımı İçin Gereçler
- 125 gr margarin yahut tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım Türk kahve fincanı sirke
- 1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yeteri kadar un (3,5-4 su bardağı kadar)
Kesme Bit Kurabiye (Tam 105 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kapta yumuşamış margarin, sıvı yağ, yumurta beyazı, sirke, şeker, tuz ve çörekotu güzelce karıştırılır.
- Denetimli bir biçimde un ve kabartma tozu eklenip ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru yoğurulur.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde modüller koparılıp silindir elde edilir.
- Bıçak yardımıyla verev biçimde kesilip tepsiye dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altları pembeleşene kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????
Kesme Bit Kurabiye (Tam 105 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı