Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keşkül (Keşkül-ü Fukara) (Videolu)

Keşkül (Keşkül-ü Fukara) (Videolu)
0
81

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71

Keşkül (Keşkül-ü Fukara) Tanımı İçin Malzemeler

• 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı toz badem (Çiğ bademin kabuklarını sıcak suda bekletip ayıkladım. kurumasını sağlayıp blenderda uygunca çektim)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 3 yemek kaşığı soğuk su (Nişastayı açmak için)
  • Vanilya tercihe bağlı ben kullandım

Keşkül (Keşkül-ü Fukara) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütlü, hafif tatlı sevenlerdenseniz buyurun. Çok lezzetli orjinal osmanlı mutfağı lezzeti.
  2. Süt, şeker, yumurta sarısı ve toz bademi tencereye alalım. Pişirmeye başlamadan evvel düzgünce karıştıralım.
  3. Orta ateşte karıştırmayı hiç bırakmadan pişirelim.
  4. Kaynamaya başlarken soğuk su ile açtığımız nişastayı karıştıra karıştıra ekleyelim. Ateşi biraz daha kısalım. Boza kıvamı alana kadar az müddet daha pişirelim.
  5. Servis edeceğimiz kup yada kaselere paylaştıralım, oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım.
  6. Soğuyunca üzerini az kavurduğumuz file badem yada antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz hindistan cevizi yada fındık ta olabilir. Ben, badem tadına doymak ismine bademi öneririm. Afiyet olsun. ????
Keşkül (Keşkül-ü Fukara) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Keşkül Tanımı İçin Malzemeler 6 bardak süt+1 çay bardağı süt (nişastayı açmak için)1 su bardağı şeker1 su bardağı toz badem1 yumurta sarısı2 yemek kaşığı mısır nişastası1 yemek kaşığı buğday nişastası1 paket vanilin Keşkül Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Osmanlı'dan bizlere en güzel lezzet miraslarının başında gelen Keşkül-ü Fukara tatlısı, kıvamıyla herkesin damak tadına hitap ediyor. Özellikle muhallebi kıvamındaki tatlıları sevenlerin sık sık yapmak isteyeceği Keşkül-ü Fukara tatlısının tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz. İçerisindeki toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Hindistan Cevizli Sahlepli Keşkül Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı süt *1 yumurta sarısı *1 su bardağı tozşeker *3 yemek kaşığı hindistan cevizi *2 yemek kaşığı mısır nişastası *1 yemek kaşığı sahlep Üzeri için : *Fıstık vs Hindistan Cevizli Sahlepli Keşkül Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Bademli Keşkül Malzemeler 1 litre süt 200 gr toz şeker 100 gr nişasta 2 adet yumurta sarısı Çay kaşığının sapıyla fazla az vanilya 1 kahve fincanı çekilmiş file badem Yemeğin Tarifi Önce tencereyi ocağın üstüne yerleştirin Sütü içine koyun ve şeker ek ederek karıştırın Süt kaynadıktan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Bayram tatlısı dediğimizde akla birinci gelen şerbetli tatlı olsa da hem mevsimden ötürü hem de ağır bir tatlı olması sebebiyle sütlü tatlılar bu sene revaçta. Yapması daha kolay ve herkesin sevebileceği sütlü tatlı tanımlarını sizin için derledik. Yeterli bayramlar. 1. Şöyle havalı bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt