Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo buğday
- Yarım kilo kadar dana eti (Kemikli)
- Tereyağı
- Pul biberi
Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle akşamdan buğdayları suda bekletelim.
- Sonra sabah bir kaç defa yıkayalım pis suyu gidecek şekilde düdüklü tencereye yarım kilo buğday ve kemikli etimizi koyalım.
- Sonra 1 saat kadar düdüklüde piştikten sonra etimizi alalım kemikten eti ayıralım.
- İnce ince tel şeklinde etimiz ayırdıktan sonra tahta kaşık yardımıyla 1 saat daha karıştıralım.
- Sonra tereyağı yakalım tereyağı biraz yandıktan sonra toz pul biber ilave edelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.