teknolojiuzmani
FD Üye
Keşkek (Tavuklu En Kolay Ve Zahmetsiz Haliyle) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı buğday
- 4 tane tavuk pirzola ya da tavuk but
- Sıcak su
- Tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Keşkek (Tavuklu En Kolay Ve Zahmetsiz Haliyle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buğdayı bir gece önceden ıslatalım. Suyu berrak olana kadar yıkayalım.
- Düdüklü tencereye buğdayı ve tavukları alalım.
- Buğdayın üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
- Tuzunu da ekleyip düdüklü tencerede pişirelim. Ben fissler de 25 dakika kadar pişirdim. Normal bir düdüklüde 40 dk kadar yeterli olabilir.
- Pişince tavuğu içinden alıp kemiklerinden ayırıp didikleyelim keşkek içerisine koyalım ve blendır yardımıyla keşkeği biraz ezelim.
- Sosu için tereyağını kızdıralım.
- Üzerine tozbiber ve pulbiber atıp altını kapatalım.
- Sıcak sıcak sosuyla servis edelim ????.Dipnot: dileyen nohut ve soğan da ilave edebilir. Etle de yapabilir. Ben bu haliyle seviyorum.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.