Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr dana kuşbaşı
- 2 adet kuzu pirzola
- 1,5 su bardağı aşurelik buğday
- 2 çay kaşığı tuz
- 12 bardak sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı sıcak su
Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle geceden buğdayları yıkayıp tencerenin içine koyalım üzeri geçecek şekilde soğuk su ekleyip sabaha kadar bekleyelim,.
- Etlerimizi iyice yıkayalım, eti kuşbaşından daha küçük şekilde keselim,.
- Geceden suya koyduğumuz buğdayın suyunu süzüp üzerine etleri koyalım ve 12 bardak sıcak su ekleyip ocağa alalım.
- Pişirirken ilk önce yüksek ateşte pişirelim arada karıştıralım ki dibi tutmasın, suyu eksikdikçe kıvam alana kadar az az sıcak su ekleyip devamlı karıştırarak pişirmeye devam edelim. İyice pişen pirzolayı çıkarıp kemiklerinden ayırıp etleri tencereye ekleyelim.
- Artık macun kıvamına yakın gelince tahta kaşıkla ezelim iyicece tuzunu ekleyip bir taşım pişirip ocaktan alalım.
- Sosu için tereyağı tavaya alıp eriyince içine salçayı koyalım kavurup sıcak suyu ve baharatları ekleyip 1 dk pişirelim ocaktan alalım ve tabaklanmış keşkeklerin üzerine dökelim afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.