
Keşkek (Kastamonu Yolu Tavuklu) Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım paket aşurelik buğday
- 1 adet tavuk yada but
- Tavuk suyu
- 1 adet tavuk knorr
- Tuz
- Tereyağ
Keşkek (Kastamonu Yolu Tavuklu) Tanımı Yapılışı
- Bütün tavuk haşlanır. But ile yapacaksanz haşlamanıza gerek yoktur.
- Tereyağı ve sıvı yağ tencerede eritilir.
- Soğanlar kavrulur.
- Üzerine aşurelik buğday koyulur.
- Sonra varsa tavuk suyu yoksa olağan su konulur.
- İçine tavuk eti atılır but ile yapacaksanız direk butları atın içinde haşlanır.
- Kısık ateşte yeterlice pisine kadar kaynatılır kıvamı koyu olana kadar. Ortada karıştırın ki tabanına tutmasın. Yoğunlaştıkça şu ekleyin azar azar.
- Piştikten sonra bi tavada tereyağı yeterlice kızdırılır üzerine dökülür. Afiyet olsun ????.