Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keşkek (Kastamonu Usulü Tavuklu)

Hoş geldin! tekkeli tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Keşkek (Kastamonu Usulü Tavuklu)
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
keskek-kastamonu-usulu-tavuklu-4.jpg

Keşkek (Kastamonu Yolu Tavuklu) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket aşurelik buğday
  • 1 adet tavuk yada but
  • Tavuk suyu
  • 1 adet tavuk knorr
  • Tuz
Sosu
  • Tereyağ

Keşkek (Kastamonu Yolu Tavuklu) Tanımı Yapılışı

  1.  Bütün tavuk haşlanır. But ile yapacaksanz haşlamanıza gerek yoktur.
  2. Tereyağı ve sıvı yağ tencerede eritilir.
  3. Soğanlar kavrulur.
  4. Üzerine aşurelik buğday koyulur.
  5. Sonra varsa tavuk suyu yoksa olağan su konulur.
  6. İçine tavuk eti atılır but ile yapacaksanız direk butları atın içinde haşlanır.
  7. Kısık ateşte yeterlice pisine kadar kaynatılır kıvamı koyu olana kadar. Ortada karıştırın ki tabanına tutmasın. Yoğunlaştıkça şu ekleyin azar azar.
  8. Piştikten sonra bi tavada tereyağı yeterlice kızdırılır üzerine dökülür. Afiyet olsun ????.
 
858,556Konular
982,096Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt