
Kerevizli Havuçlu Tarator Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet küçük-orta uzunluk kereviz
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (İstenirse)
- 1 büyük diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5-6 adet ceviz içi
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber (İsteğe göre)
Kerevizli Havuçlu Tarator Tanımı Yapılışı
- Kereviz ve havuç rendelenir ve bir tavaya alınır. Çok az zeytinyağıyla birlikte orta ateşte, yumuşayana dek, 2-3 dakika kadar kavrulur ve biraz soğumaya bırakılır.
- Bir kabın içerisinde yoğurt, süzme yoğurt, soğumuş kereviz- havuç, ceviz içi, zeytinyağı, rendelemiş sarımsak, kırmızı biber ve tuz karıştırılır, servis edilir.