
Kereviz Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet büyük uzunluk kereviz (yada küçük uzunluktan 3 adet)(1 kg kadar)
- 3 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- Üzerini az geçecek kadar soğuk su
Kereviz Yemeği Tanımı Yapılışı
- Havuçlardan bir adedini rendeleyin.
- Kalan iki adedini küp küp doğrayın.
- Yağda rende havucu rengi çıkana kadar soteleyin.
- Küp küp doğranmış havucu ekleyip beraberce 2 dk soteleyin.
- Piyaz formunda doğranmış soğanı ekleyip beraberce soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
- Bu ortada kerevizleri soyup küp küp doğrayın.
- Soğanlardan sonra kerevizi ekleyip bir sefer çevirin.
- Şeker, un, tuz, limonun suyu ve suyunu ekleyip orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen yemeğinizi ister soğuk isterseniz ılık servis edin.
- Servis ederken üzerine kereviz yapraklarını doğrayıp serpebilirsiniz.