İnsan vücudundaki su kaybını önleyen kerevizin yararları saymakla bitmiyor. Pek çok bayanın kerevizin salatasını yahut yemeğini yapmayı sevdiği kereviz, nasıl ayıklanır? Kereviz seçimi nasıl olmalıdır? İşte, kereviz ismine dair bilmeniz gereken her şey...
Kereviz, şifalı bitkiler arasındadır. Kereviz içinde barındırdığı yükse antioksidan, vitamin ve mineraller ile sıhhat deposu sağlamaktadır. Görünümü itibariyle kumlu ve kirli olan kereviz, hengam zaman bayanların ayıklamadan evvel korkmalarına neden olabilir. Evet, sağlıklı deposu olan kereviz nasıl ayıklanır? Seçerken nelere dikkat edilir? İşte, kereviz seçimi ve paklığı...
KEREVİZ PAKLIĞI VE SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?
Kereviz alırken saplarının diri ve yeşil olamamasına dikkat ediniz. Yanlara sahih ayrılmış kerevizlerden uzak durunuz. Taze ve sağlıklı kerevizin sapları sıkı olur ve yukarı hakikat bakmaktadır. Yaprakları üzerinde sarı ya da kahverengi bulunan kerevizler hastalık geçirmiş kerevizlerdir.
Dikkat etmeniz sıhhat açısından değerlidir. Kereviz alırken kerevizin gövdesine bastırın bu kerevizin diriliğini ve tazeliğini anlamanızı sağlayacaktır.
Yumuşak kerevizlerden ise sert olanları tercih etmelisiniz. Aldığınız kerevizlerin tohuma kaçmamış olmasına dikkat ediniz. Bunu kerevizlerin saplarını aralayarak merkezde bulunan kolları denetim ederek denetim edebilirsiniz.
Şayet gördüğünüz taze, körpe kollar noktasına üzeri tohumlanmış kollar ise almayınız. Bu formda geçmiş kerevizler acı, nahoş bir tat verecektir. Kerevizimizi seçtikten sonra, sıra kerevizimizi temizleyerek yemeğe hazır hale getirme sürecine geçebiliriz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.