
Kereviz Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet orta uzunluk kereviz
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz ( kendi damak tadınıza nazaran ayarlayın)
Kereviz Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kerevizleri yıkayıp soyun.
- İçi su dolu bir kabın içerisine rendeleyin ( bunun sebebi kerevizlerin kararmaması için) yoğurt sosunu hazırlamak için kerevizleri suyun içinde bekletebilirsiniz.
- Yoğurt,mayonez, sarımsak, tuz ve zeytinyağını bir kabın içerisinde karıştırın (kullandığınız yoğurt sulu olmayacak salatanın sulu olmaması için yoğurdun katı olan yerlerinden kullanın)
- Uygunca karıştırdıktan sonra kerevizleri suyun içinden süzerek elinizin içinde sıkarak yoğurda ekleyin karıştırıp servis tabağına alın.
Kereviz Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı