Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kerebiç Tatlısı Tarifi

Kerebiç Tatlısı Tarifi
0
63

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Kerebiç Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 4-5 su bardağı un
İçi harcı için;
  • 2 su bardağı toz antep fıstığı
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Kerebiç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Erittiğimiz tereyağını, yumurtaları, sıvı yağ, pudra şekerini ve unu karıştırarak özlü bir hamur elde edin.
  2. Hamurdan yaklaşık ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, içini oyarak açın.
  3. İçine:1 çay kaşığı toz antep fıstığı koyun ve uçlarını birleştirip yuvarlayarak top haline getirin.
  4. Tahta kalıba bastırıp, form verin.
  5. Yaptıklarınızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirin.
  6. Tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri evvelden 175 derecede 30-35 dakika beyaz kalacak halde pişirin.
  7. Servis etmeden evvel üzerine pudra şekeri serpin.
Not: Tanımda kabartma tozu kullanılmıyor.

Kerebiç Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kereviz/Kerebiç Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 1 adet margarin1 su bardağı sıvı yağ1 vanilya1 kabartma tozu2 yumurta8 yemek kaşığı pudra şekeriAldığı kadar un İçi için; 1 kase antep fıstık içi3 yemek kaşığı pudra şekeri2 yemek kaşığı tarçın Kereviz/Kerebiç Antep Fıstıklı Kurabiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Kerebiç Kurabiye Tanımı İçin Materyaller 2 adet yumurta1 paket tereyağı yahut margarin ( yumuşak)1 su bardağı pudra şekeri1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaAldığı kadar un İçi için; Biraz rondodan çekilmiş ceviz1 tatlı kaşığı kadar şekerYarım çay kaşığı kadar tarçın3-4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Gaziantep Usulü Kerebiç Tarifi İçin Malzemeler 1 paket margarin,vita yağ,tereyağ (250 gram)4 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı irmik1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı pudra şekeriAlabildiği kadar un İçi için malzemeler 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Kerebiç tatlısı mutfağımızda Mersin yöresine ait bir tatlı çeşididir Özellikle bayramlarda sıkça yapılan oldukça lezzetli bir tatlıdır Ülkemizde farklı yörelerde değişik tatlı çeşitleri yapılmaktadır Bu yörelerde her zaman kendi mutfak kültürünü yansıtan, ilgi çeken bir tatlı çeşidi vardır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Antakya Kerebiçi (Orijinal Tarif) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı zeytinyağıYarım su bardağı suYarım çay kaşığı karbonatAlabildiği kadar un İçi için; Yarım su bardağı iri çekilmiş cevizYarım çay kaşığı tarçın Antakya Kerebiçi (Orijinal Tarif) Tanımı Yapılışı Bir su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt