Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kerebiç nedir ve kerebiç nasıl yapılır? Tam kıvamında kerebiç tarifi

Kerebiç nedir ve kerebiç nasıl yapılır? Tam kıvamında kerebiç tarifi
0
84

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kerebic_nasil_yapilir_mersinden_gelen_enfes_kerebic_tarifi_1569743165_1874.jpg

Bugün sizlere Mersin'in meşhur lezzetlerinden biri olan tıpkı vakitte kültür mirasıyla ünlenen enfes bir tatlı tanımını veriyoruz. Bir kere tadına bakanların kesinlikle vazgeçilmezi olacak kerebiç, Lübnan kurabiyesi olarak da biliniyor. Gelin birlikte kerebiç tatlısını hazırlayalım...



Kerebiç, ülkemizin en kalabalık onuncu kentleri ortasında yer alan Mersin'in en meşhur lezzetleri ortasındadır. Evde bulunan gereçlerle çarçabuk yapabileceğiniz kerebiç tatlısı son vakitlerde hayli tercih edilen bir yöresel tatlı. Konuklarınıza yahut akşam yemeklerinde sonra ailenize şık sunumlar ile ikram edebileceğiniz bu enfes lezzetin üretimi epey kolay. Tadı enfes adeta damaklarda iz bırakan kerebiç, Coğrafik İşaret Tescil Evrakı aldı. Artık herkesin merak ettiği kerebiçi meskende denemek isterseniz kesinlikle hazırladığımız tanımı denemelisiniz.


kerebiç tarfii


KEREBİÇ TANIMI:

MATERYALLER

Hamuru için;

150 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
Aldığı kadar un

Kreması için;

3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kök cöven otu
4 su bardağı su

İçi gereçleri;

250 gram ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın


kerebiç tanımı


YAPILIŞI

Öncelikle bir gece öncesinden çöven otunu 4 su bardağı su ile ıslayın. Sabah ocağa alıp 2 saate yakın kaynatın.

Suyu azaldıkça üzerine ek yapabilirsiniz. Kaynayan çövenleri ocakta alıp keserek ezin.

Akabinde bir mühlet daha kaynatın. Bu sırada şerbetin olması için farklı bir tencereye şeker ve suyu alıp güzelce kaynatın.

Hazır olan çövenleri ocaktan alıp dolaba soğuması için koyun.

Soğuyan çövenleri mikser yardımıyla çırpın. Köpürmeye başladığında yavaş yavaş orta ara şerbeti ekleyip çırpmaya devam edin.

1 saat çırptıktan sonra dolaba koyun. Bir kabın içerisinde margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini krema olana kadar karıştırın.

Gerisinden başka materyalleri bırakıp yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.

Bir mühlet dolapta bekletin. Bu sırada cevizleri robottan geçirin.

Daha sonra ister kalıp yardımıyla ister de içli köfte üzere açıp hamuru cevizle doldurup kapatın.

180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra köpükle bir arada servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...




 
858,505Konular
982,796Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt