Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kepekli Ekmek

Kepekli Ekmek
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kepekli-ekmek-2.jpg

Kepekli Ekmek Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo kepekli un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Alabildiği kadar ılık su
  • 1 paket kuru instant maya (10 gram)

Kepekli Ekmek Tanımı Yapılışı

  1. Derin bir kaba un koyulur.
  2. Tuz ve maya un ile karıştırılır. Zeytinyağı eklenir. Ve ılık su azar azar konularak yoğurulmaya başlanır. 5 dakika yoğurulur.
  3. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı ancak çok sert olmamalı.
  4. Üzerine ıslak bez örtülür sıcak ortamda bir saat dinlendirilir.
  5. Hamur kabardıktan sonra biçim verilir, üzerine susam serpebilirsiniz.
  6. Tepsiye yerleştirilip 10 dakika sıcak ortamda bekletilir. Yeniden kabaracaktır.
  7. 185 derece fırında 30 dakikada pişer.
  8. Fırın ısısı değişlik gösterebilir 200 dereceye kadar çıkabilir.
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt