
Kepekli Bazlama Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- Alabildiğince un
- Biraz 1 çay bardağı sıvı yağ
- Gereğince kepek
Kepekli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mayayı şekeri ılık suyu derin kaba koyun kabarınca öbür gereçleri koyup, yoğurun yumuşak hamur olacak poğaça hamuru üzere.
- Yağın yarısı içine yarısında elimize döküp yoğuralım yapışmasın diye üzerini kapatalım mayalansın hamur kabarınca elimize yağ döküp hamuru havalandırma formunda yoğuralım biraz daha mayalansın.
- Unlu tezgaha bezi dökelim üzerine hafif un serpip pak bezle örtelim.
- Biraz durduktan sonra üzerine kepek serperek bezeleri açalım elimizle kızmış tavada altı kısık pişirelim afiyet olsun.