
Kendinden Soslu Efsane Elmalı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yumurta ( çok küçük ise 4)
- 4 büyük elma
- 1 avuç ıslatılmış kuru üzüm
- 1 adet vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Kendinden Soslu Efsane Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 1 su bardağı şeker, yoğurt ve sıvı yağı mikserle güzelce çırpın ve bu sostan 1 bardak ayırın (ayırdığımız sosu pişmiş kekin üzerine dökeceğiz. )
- Sonrasında geri kalan sosa 3 yumurta ve vanilya şekerini ekleyip tekrar bir kaç dakika çırpın.
- Unu ve kabartma tozunu eleyin ve tekrar düşük ayarda çırpın.
- Kek kalıbını yağlayın kek harcını döküp üstüne ince doğranmış elmaları dizin ve üstüne kuş üzümü serpin.
- Elmalı keki üstü kızarana kadar yaklaşık 35/40 dakika 180 derecede pişirin.
- Pişen kekin birinci sıcağı çıkınca üstüne 1 bardak ayırdığımız sostan dökelim ve dilerseniz üstüne tarçın serpin.
- En az 1 saat sosunu biraz çekene kadar bekleyelim.
- Bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.