
Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tepekeme köy kaymağı (biz süt yüzü veya süt ekşisi deriz)
- 3 yemek tepeleme kaşığı un
- 2 su bardağı soğuk su
- 1,5 çay kaşığı tuz
Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaymağı tencereye koyuyoruz orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
- Kaymak kesip yağını verene kadar karıştırıyoruz.
- Kesip yağını verdikten sonra ununu koyup sararana kadar kavuruyoz.
- Tuzunu koyduktan sonra biraz karıştıralım tuzunu alsın.
- Suyunu da koyup karıştıralım.
- Orta ateşte kaynayana kadar ara ara karıştıralım.
- Yağını verene kadar yine ara ara karıştıralım.
- Yağını vermeye başladıktan sonra kaşıkla ileri geri yapalım.
- Hem dibi tutmasın hemde yağını kolay versin.
- Yağını iyice verdikten sonra ocağın altını kapatalım.
- Hemen tabağa alalım sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.