Kendi Yağında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı tek şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 bütün tavuk
- 1 diş sarımsak
- Baharat
- Pulbiber,karabiber,kekik,reyhan,kimyon
Kendi Yağında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı pirinci ılık su ekleyip biraz da tuz ekleyip bekletelim.
- 1 bütün tavuğu küçük parçalar halinde keselim yıkayalım.
- Teflon tencereye alalım 1 diş sarımsakları tuzunu da ekleyelim.
- Sarımsaklar hafif sotelenince alalım tencereden güzel tat veriyor. Hiç yağ kullanmadan tavuklar suyunu çekene kadar yüksek ateşte suyunu çektikten sonra altını kısıp her tarafı aynı şekilde kızartalım. Tavuk bu arada kendi yağını bırakıyor kızardıktan sonra baharatlarını ekleyip altını kapatalım.
- Pilav yapımına geçelim.
- Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı tel şehriyeyi koyup hafif kızarana kadar kavuralım.
- 2 su bardağı pirinci de ekleyelim.
- Biraz kavurduktan sonra tuzunu 3 yemek kaşığı tereyağını da 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.